Ajankohtaista

Helsinki Make-up Eventissä käytiin 13.4.2018 ensimmäistä kertaa uusi fantasiakilpailu Helsinki Creative Look. Kisa-alueella oli hurja kuhina, kun kilpailu-alue täyttyi 10 tiimistä, jossa oli kaiken kaikkiaan noin 30 henkilöä malleineen.

Creative Lookin tuomaristo oli 6 henkinen ja kilpailun tarkoitus oli nimenomaan näyttää tiimien yhteistyötä ja eri alojen timanttista osaamista. Kilpailuun pystyi siis osallistumaan yksin, kaksin tai peräti kolmen tiimissä, jossa meikki/maskeeraus, hiukset sekä asu/puvustus/rekvisiitta arvioitiin ensin kukin erikseen ja sen jälkeen pisteet laskettiin yhteen. Kilpailussa ei myöskään ollut varsinaista teemaa, vaan elementti, joka sai näkyä kaikissa arvioitavissa kohteissa, tai vaikka vain yhdessä. Elementti oli timantti.

Yleisesti tuomaristo oli sitä mieltä, että kilpailussa kaikissa kilpailutöissä näkyi oma-aloitteellisuutta ja rohkeutta. Työsuunnitelmat olivat myös monella erittäin hyvät. Kaikki kilpailutyöt olivat mietittyjä kokonaisuuksia. Se sanottuna, kilpailun luonteen takia, jotkut työt saivat mahtavat pisteet esimerkiksi maskeerauksessa ja toiset taas asussa tai hiuksissa, mutta jokin toinen osa-alue saattoi taas saada hieman alemmat pisteet. Kilpailun luonteen takia, voidaan sanoa, kuinka tärkeää on panostaa jokaiseen osa-alueeseen.

Tuomaristossa arvioi meikkiä ja maskeerausta Sini Silfvenius-Bart ja Henry Harjusola. Hiuksia arvioi Teuvo Loman ja Kati Metso. Asua/puvustusta arvioi Riikka Ikäheimo ja Merja Kupiainen-Groundstroem.

Kilpailun maksipistemäärä on 150 pistettä, eli jokaisessa osa-alueessa maksimi on 50 pistettä.

Kilpailussa kolmannen sijan kohdalla tuli tulokseksi jaettu sija, jonka jälkeen tuomaristo keskusteli ja päätti järjestyksen pohjaten tarkasti molempien töiden kokonaisuutta jokaisella osa-alueella.

Suomen Maskeeraajat Ry kiittää kaikkia kilpailijoita osallistumisesta ja onnittelee voittajia!

 

 

1 sija  Meikki/maskeeraus: 44 p. Hiukset: 40p. Asu: 43 p. yhteispisteet: 127 p.

Kilpailija(t): Meikki/ maskeeraus: Minja Konttori, Hiukset Maija Kaunisto, Asu Noora Hannus

2.sija  Meikki/maskeeraus 37 p. Hiukset: 22 p. Asu: 40 p. yhteispisteet: 99 p.

Kilpailija(t): Jasmiina Korhonen, vastaten kaikista osa-alueista yksin.

3 sija  Meikki/maskeeraus: 24 p. Hiukset: 33p. Asu: 33 p. yhteispisteet 90 p.

Kilpailija(t): Meikki/maskeeraus: Minna Granqvist, Hiukset: Noora Toiviainen, Asu Noora Toiviainen

4 sija Meikki/maskeeraus: 28 p. Hiukset: 28 p. Asu: 34 p. yhteispisteet 90 p.

Meikki/maskeeraus: Susanna Pokkinen, Hiukset: Mia Uski, Asu: Siri Seppi.

5 sija Meikki/maskeeraus: 45 p. Hiukset: 23 p. Asu: 14 p. yhteispisteet: 82 p.

Kilpailija(t): Minja Kuismanen, vastaten kaikista osa-alueista yksin.

6 sija Meikki/maskeeraus: 20 p. Hiukset: 31 p. Asu: 24 p. yhteispisteet: 75 p.

Kilpailija(t): Meikki/maskeeraus: Kiia Weckström, Hiukset: Ida Turunen, Asu: Kiia Weckström ja Ida Turunen

7 sija: Meikki/maskeeraus: 18 p. Hiukset: 20 p. Asu: 25 p. yhteispisteet 63 p.

Kilpailija(t): Meikki/maskeeraus: Laura Simula, Hiukset Laura Simula, Asu Miia Koljonen.

8 sija: Meikki/maskeeraus: 11 p. Hiukset: 19 p. Asu: 25 p.  yhteispisteet: 55 p.

Kilpailija(t): Heli Tikkanen, vastaten kaikista osa-alueista yksin.

9 sija: Meikki/maskeeraus: 16 p. Hiukset: 11 p. Asu: 19 p. yhteispisteet: 46 p.

Kilpailija(t): Mila Forsgren, vastaten kaikista osa-alueista yksin.

10 sija: Meikki/maskeeraus: 10 p. Hiukset: 10 p. Asu: 19 p. yhteispisteet: 39 p.

Kilpailija(t): Meikki/maskeeraus: Vilma Piiroinen, Hiukset Lotta Jalava, Asu: Vilma Piiroinen ja Lotta Jalava

Helsinki Make-up Event

Järjestämme uuden kauneudenalan tapahtuman 13.4.2018 Helsingissä, Konepajan Brunossa! Tapahtuma on suunnattu kaikille kauneuden ja luovien alojen ammattilaisille, opiskelijoille, sekä kuluttajille.

Tänne voit tulla tekemään kosmetiikkaostoksia, rentoutumaan ja seuraamaan kauneuden viimeisimpiä trendejä. Tapahtumassa huikea määrä luentoja, demoja ja meikkivinkkejä ihan jokaiselle!

Sen lisäksi voit tulla tutustumaan useisiin maskeerausalan oppilaitoksiin ja tutkintoihin, kun paikalla on peräti alan 4 eri oppilaitosta!

Lanseeraamme tapahtumassa myös uuden kisa-sarjan, Creative Look kilpailun, eikä tälläistä kisaa Suomessa ole ikinä ennen nähty. Kilpailussa tiimit kisaavat toisiaan vastaan hiusten, meikin/maskeerauksen sekä asun/puvustuksen osalta, joten tiedossa on toinen toistaan upeampia kokonaisuuksia, kun kilpailijat näyttävät timanttista osaamistaan. Tämä kilpailu mahdollistaa monen alan yhteistyön ja näyttää minkälainen voima on, kun hahmo luodaan alusta loppuun harkituin yksityiskohdin. Tämä kannattaa nähdä!

Kilpailussa tuomaroimassa youtubettaja ja kauneusguru Henry Harjusola, Muodin ja kauneuden moniosaaja Teuvo Loman,  moninkertainen fantasiakampausten mestari Kati Metso, sekä Fashion Model Agency koulun johtajatar Merja Kupiainen-Groundstroem  ja Riikka Ikäheimo, joka on pukusuunnittelija Riikka Couture brändin takana, hän on suunnitellut pukuja mm. Britney Spearssille ja Saara Aallolle. Viimeisenä tuomarina toimii yhdistyksemme sihteeri, meikkaaja-maskeeraaja, parturi-kampaaja Sini Silfvenius-Bart, joka on tämän kisasarjan luoja.

 Paikka ja osoite:

 
Konepajan Bruno
Bruno Granholminkuja 2 (Aleksis Kiven katu 17 A), 00510 Helsinki

 

Päivän infot ja aikataulut:

Tapahtuma avoinna ammattilaisille ja opiskelijoille klo 10-17. Kuluttajille klo 12-17. Sisäänpääsy 2 € + eteispalvelumaksu.

Päivän ohjelma:

Klo: 10.00 Helsinki Creative Look kilpailu alkaa

Klo:10.15 - 11.00 Jani Kylmälä luennoi aiheesta " Max Factor ja modernin maskeerauksen alkutaival" ammattilaisille ja opiskelijoille

Klo: 11.00 - 12.00  Hiusyrittäjien Marja Liimatainen pitää luennon " Somen merkitys työvälineenä ja myynnissä, sekä markkinoinnissa "  ammattilaisille ja opiskelijoille

Klo: 12.00  Tapahtuma aukeaa kuluttajille

Klo: 12.00 - 13.00 Riitta Vaaran demoluento " Ajattele meikkisi uudella tavalla" - Tule kuuntelemaan mahtavat meikkivinkit Riitalta ja katsomaan meikkauksen saloja!

Klo: 13.00 - 13.25 Hanna Turunen, Estelle Works:ltä luennoi aiheesta " Kauneudenalan monipuoliset työllistymismahdollisuudet"

Klo: 13.25 - 13.55 Meikkistudio ElinaK:n demoluento " Ihotimantit ja glitterit osana juhlalookkia" - Tule katsomaan viimeisimmät vinkit, miten saat juhlatyylisi uudelle tasolle!

Klo: 14.00 - 14.55 Ben Nye Finland ja YLLÄTYSESIINTYJÄ

Klo: 15.00 - 15.30 Maskeerauskoulu International Maker Academy esittää näytöksen "The Power of make-up".

Klo: 15.30 - 16.00 Helsinki Creative Look kilpailun palkintojenjako!

Klo:16.00 - 16.15 Suomen Maskeeraajat Ry ja Maker Academyn johtajatar Iiris Virranta tulevat lavalle.

 

Päivän ohjelman lisäksi, tapahtumassa tapahtuu joka puolella tilaa koko ajan jotakin.Näytteilleasettajien ständeillä on jokaisella oma "ohjelmansa", joten tapahtumassa kannattaa kierrellä rauhassa, jotta näet kaiken.

Suomen Maskeeraajat Ry tekee myös yhteistyötä Helsinki Drag Battlen kanssa. Helsinki Drag Battle Goes Wild räjähtää käyntiin samana päivänä, illalla ravintola Virgin Oilissa. Tapahtuma on myyty joka vuosi loppuun, joten sinne kannattaa ostaa lippu ajoissa. Tapahtuma löytyy täältä: Helsinki Drag Battle Goes Wild

Ammattilaisilla ja opiskelijoilla on myös mahdollisuus seurata, kuinka drag tyyli syntyy, kun Helsinki Drag Battlen luoja, Antti Taipale aka. Sheila luo oman illan tyylinsä meikkeineen Helsinki Drag Battleen Make-up Eventissä. Sen lisäksi Helsinki Drag Battlen viimevuoden voittaja, Miika Heikkinen aka. MissB luo myös oman lookkinsa Make-up Eventissä.

Tapahtumassa tehdään myös muita Drag Battlen hahmoja, sekä myös ylipäätään erilaisia maskeerauksia ja meikkauksia. Sen lisäksi tapahtumassa on paljon yllätyksiä, jotka selviävät vain tulemalla paikan päälle.

 

 

Tapahtumassa mukana: Estelle Works, G beauty Lab, Affect Professional Cosmetics, Ben Nye, Zuca, Duroy, Meikkistudio ElinaK, Make up Factory, International Maker Academy, Pieni Sivellinpuoti, Glitternisti, Karaja, Riina Laine by Duroy, Punanaamio, Make Up For Ever, Make Up For Ever Academy, Adelain Beauty, LCN, Nordic Beauty Import, EVAGARDEN, Makeup Mondo, Cameleon, Senjo Color, Ripair Cosmetics, Stadin aikuisopisto, Beni Durrer.

 

Käy liittymässä facebookissa tapahtumamme facebook ryhmään, jonka löydät täältä:Helsinki Make-up Event 2018  Sieltä saat kaikki tuoreet messutarjoukset ja muut tiedot!

 

 

Lue lisää tästä tapahtumasta Make-up Event välilehdeltä tai facebook ryhmästämme. Kummastakin löydät tarkempia tietoja mm. uudesta fantasiakilpailustamme, joka käydään myös Helsinki Make-up Eventissä.

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

The Professional Make-up Artists of Finland – Suomen maskeeraajat ry järjesti vuosittaiset Maskeerauksen SM & Helsinki Bodypainting competition-kilpailun Helsingin Messukeskuksessa I love me- messuilla 21.10.2017-22.10.2017.

Suomen Maskeeraajat Ry palkitsee vuosittain jäsenistöstään henkilön, joka on ansioitunut ja edistänyt maskeerauksen alaa työllään.Vuoden 2017 maskitekopalkinnon sai Kaisa Vanne ylivoimaisella äänimäärällä. Perusteluina kerrottiin seuraavaa:

Suomen maskeeraajat ry järjesti vuosittaiset maskeerauksen oppilassarjan ja ammattilaissarjan Suomenmestaruuskilpailut I love me -messuilla sunnuntaina 22.10.2017 Messukeskuksessa. Samassa yhteydessä yhdistys jakoi myös elämäntyöpalkinnon.

Tänä vuonna Suomen maskeeraajat ry halusi jakaa myös elämäntyöpalkinnon. Se jaettiin oppilas ja ammattilais-sarjan palkintojen jaon yhteydessä ja tänä vuonna se myönnettiin Riitta Vaaralle. Palkinnon jakoi yhdistyksemme Puheenjohtaja Heidi Kjellman sekä yhdistyksemme hallituksen jäsen Ville Äikäs.

Suomen maskeeraajat ry (S.M.Y) järjesti taas vuosittaiset maskeerauksen oppilassarjan ja ammattilaissarjan Suomen-mestaruuskilpailut iloveme - Kauneusmessuilla sunnuntaina 22.10.2017 Helsingin Messukeskuksessa.

Suomen maskeeraajat ry on perustettu vuonna 1989 ja sen jäsenistöön kuuluu Suomen alan huiput. Sen tehtävänä on edistää suomalaista maskeeraustaidetta, olla alan ammattilaisten yhdistävänä foorumina sekä järjestää koulutuksia ja kursseja jäsenistön ammattitaidon kasvattamiseksi. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä lähes 100.

Suomen Maskeeraajat ry järjesti Helsingin messukeskuksessa, I love me messuilla jokavuotisen Helsinki Bodypainting competition 2017- kilpailun 21.10.2017.

Helsinki Bodypainting competition on avoin kilpailusarja, johon voivat osallistua kaikkien alojen edustajat kotimaastaan riippumatta.

Tänä vuonna järjestämässämme Maskeerauksen SM & Helsinki Bodypainting competitionissa Helsingin Messukeskuksessa, I love me messuilla 21.10-22.10.2017  tuomaroi sarjoittain

Bodypainting sarjan tuomarit:

Riina Laine, päätuomarina. Riina on bodypainting-taiteilija ja maskeeraaja. Bodypaintingin maailmanmestari 2014 ja hän on myös tuomaroinut ympäri maailmaa. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Tuula Ropponen on meikkaaja-maskeeraaja, sekä kampaaja. Suomen mestaruus bodypaintingissä vuosina 2013 & 2014. Suomen mestaruus maskeerauksessa 2010. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Sini Silfvenius-Bart on meikkaaja-maskeeraaja, sekä parturi-kampaaja. Rakastaa luoda kokonaisuuksia maskeerausten ja hiusten parissa, niin lavalle kuin liikkuvaan kuvaan. Suomen maskeeraajat ry:n hallituksen sihteeri ja nettivastaava.

Vicky Maaranen. Vicky on Kuvataiteilija, taide ja vedic art opettaja.

Katri Niemi. Katri on kuvataiteilija, meikkaaja-maskeeraaja, joka arvostaa taidetta mikä kyseenalaistaa tavallisen ajattelun ja tuo todellisuuteemme uutta ja tuoretta tulkintaa jättäen myös katsojalle tilaa tulkintaan.

Maskeerauksen SM- oppilas-sarjan tuomarit:

Riitta Vaara, päätuomarina. Riitta on meikkaaja-maskeeraaja, kouluttaja sekä kirjailija. Riitta on koko elämänsä tehnyt rakastamaansa työtä laaja-alaisesti: opettanut,kaunistanut ja myös rumentanut- tarpeen mukaan. Suomen maskeeraajat ry:n kunniajäsen.

Ville Äikäs on erikoiskosmetologi, meikkaaja- maskeeraaja. Suomen Cidesco:n, sekä Suomen kosmetologien hallitusten jäsen. Suomen maskeeraajat ry:n hallituksen jäsen.

Nina Honkanen on meikkaaja-maskeeraaja, opetustyö on myös Ninan sydäntä lähellä. Suomen maskeeraajat ry:n hallituksen jäsenvastaava.

Tarja Virmanen on maskeeraaja-meikkaaja. Erikoistunut Tv maskeeraukseen ja opetukseen. Kauneuden ja muodin parissa työskennellyt vuodesta 1979. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Juri Silvennoinen. Kauneuden ja muodin konkari, sekä meikkaajia markkinoivan Toimisto makeup-agentuurin omistaja.

Maskeerauksen SM-ammattilaiset sarjan tuomarit:

Riitta Vaara, päätuomarina. Riitta on meikkaaja-maskeeraaja, kouluttaja sekä kirjailija. Riitta on koko elämänsä tehnyt rakastamaansa työtä laaja-alaisesti: opettanut,kaunistanut ja myös rumentanut- tarpeen mukaan. Suomen maskeeraajat ry:n kunniajäsen.

Jani Kylmälä. Maskeerauksen opettaja Esitys-ja teatteritekniikan ammatti-ja erikoisammattitutkinnossa Stadin aikuisopistossa. Jani on työskennellyt uransa aikana niin teatterin, oopperan kuin elokuvienkin parissa.

Emma Räsänen on meikkaaja-maskeeraaja. Kaksinkertainen maskeerauksen Suomen mestari ja vuoden 2017 kasvomaalauksen MM-kilpailujen 6. sija. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Julius Sepponen on MAKE UP FOR EVER Academy- maskeerauskoulun johtaja, sekä freelance maskeeraaja. Hän toimii erityisesti TV-ja elokuva-alalla ja erikoistehosteiden parissa. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Eija Hakkarainen on meikkaaja-maskeeraaja, joka rakastaa luoda illuusioita lavalle tai liikkuvaan kuvaan. Erityisesti sydäntä lähellä on tehostemaskeeraus ja maskeerauksen opettaminen. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Maskeerauksen SM kisat 2017 ja Helsinki Bodypainting competition 2017

The Professional Make-up Artists of Finland- Suomen maskeeraajat ry järjestää tänäkin vuonna Maskeerauksen SM- kilpailut ja Helsinki Bodypainting competition 2017- kilpailun Helsingin messukeskuksessa 21.-22.10.2017 välisenä aikana, I love me messujen yhteydessä.

Yhdistyksemme jakaa myös Vuoden maskiteko- palkinnon messuilla vuoden aikana menestyneelle ja ansioituneelle maskeeraajalle. Palkinnosta on järjestetty äänestys Suomen maskeeraajat ry:n jäsenille.

Tämän vuoden kisa-aiheet mukailevat Suomi 100 vuotta teemaa ja tiedossa tuleekin olemaan toinen toistaan upeampia maskeerauksia!

Jussi palkinnot jaettiin tänä vuonna perjantaina 24.3.2017 ja parhaan maskeeraussuunnittelun voitti Salla Yli-Huopa elokuvasta Hymyilevä mies. Onnittelut Sallalle!

Täältä näet kaikki tämän vuoden Jussi voittajat!

Jussi ehdokkaat vuoden 2016 elokuvista on julkistettu ja maskeeraussuunnittelusta on ehdokkaana:

Salla Yli-Luopa / HYMYILEVÄ MIES
Anna Elo & Mika Rättö / SAMURAI RAUNI REPOSAARELAINEN
Pia Mikkonen / TYTTÖ NIMELTÄ VARPU

Jussi-voittajat julkistetaan Jussi-juhlassa Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa perjantaina 24.3.2017.

Kaikki Jussi ehdokkaat näet täältä!

 

 

webdesign bahama.digital